Orta Çağ Penguenleri:Giriş

Gönderen Oğuz99

Nedendir bilmiyorum ama Club Penguin'i tarihin farklı sahnelerinde kurgulamak,çok hoşuma gider.Bunu herkes biliyor sanırım.Bu tarz hikayeleri okuduğum ve izlediğim herşeyden ilham alarak yazarım.Neyse lafı dolandırmadan başlayalım..

Öyküme başlamadan önce taa Orta Çağ'ın ortalarına kadar gideceğiz.Bir nevi tarihte de yolculuk yapabiliriz.İnsanlık dünyasında Orta Çağ cehalet devri olarak yaşanıyorken,Club Penguin'de adeta savaş,kan ve bilimin tavan yaptığı devirlerdi.Tüm şehirler devlet olarak birer devletti ve siyasi bütünlük yoktu..

İşte bu şehirlerden biri olan Bobsled,gayet huzurlu ve mutlu olan penguenlerin yaşadığı bir şehirdi.Fakat kralın savaş çıkmasından çok korktuğu için krallığının sınırlarına şövalyelerini göndermişti.

Yine de düşman krallıklar rastgele karşılarına gelen ne kadar köy,kasaba varsa yakıp yıkıyor,yağmaladıklarını kendi krallarına hediye ediyorlardı.Şimdi Bobsled Krallığı şatosuna gidelim.

Kral odasında kitap okurken kapı çalındı.Gelen yaverlerinden biriydi:
-Majesteleri!..
Kral:
-Ne oldu?Ne istiyorsunuz?
Yaver:
-Efendim Aboninable Krallığından elçiler geldiler.Sizi bekliyorlar.
Kral:
-Aşağıya geliyorum diyerek kitaplarını kütüphaneye koydu.

Kral tahtına geldiğinde karşısında zırhıyla etrafına dehşet saçan bir asker hemen krala:
-Evet kral hazretleri..Bizi neden bu kadar beklettiniz?
Kral cevap vermedi.Elçi:
-Her neyse konuya girelim.Bir an önce şu vergiyi alıp gidelim buradan.
Kral kendisine yapılan bu baskıya dayanamamış ve bağırarak:
-Yeter artık!Hazinede para kalmadı.Vergi adı altında haraç topluyorsunuz!Köyleri yakıp yıkarak masum penguenleri öldürüyorsunuz!
Elçi:
-Kralımıza karşı mı geliyorsunuz?
Bobsled Kralı:
-Ben hiçbir zaman sizin himayeniz altına girmedim,girmeyeceğim!dedi
Elçi sinirle konuşarak:
-Pekala!Bunun sonuçlarına katlanacaksınız.Akşam vakti herkesi kılıçtan geçireceğiz.
Kral:
-Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Akşam vakti dört çocuk okullarından dönerken sohbet ediyorlardı.Bunların adları Ozieeboo,Canavar Nija,Cihan02,Adsızelf''ti.Adsızelf:
-Yarın okulda görüşürüz çocuklar!
-Görüşürüz!
-Ödevleri sakın unutmayın!
Ozieeboo adındaki çocuk evinin yolunu tutarken bir atlı hızlıca yanından geçerek savaş borusunu çalıyordu.Ve atlı bağırdı:
-DÜŞMAN GELİYOR!!
Hemen arkasından zırhı şövalyeler evlere doğru hızla atları ile gelmeye başlamıştı.Bir köylü:
-KAÇIN!!
Kadınlar ve çocukları bağırışları her yeri inletiyordu.O sırada şövalye komutanı:
-EVLERİ YAKIN!HERKESİ ÖLDÜRÜN!diye bağırdı
Meşaleler evlere dokundurulunca evler yanmaya başlamıştı.Ozieeboo ise korkmuş,hemen eve doğru gitmeye başlamıştı.Bir atlı hemen peşinden koşmaya başladı ve Ozieeboo'yu yakaladı.
-Gel bakalım bacaksız.Sen köle pazarında çok para edersin
-Bırak beni!
Ozieeboo birden annesi ve babasını gördü.Babası:
-Oğlumu bırak pislik!
Kılıcı ile atın üzerine atladı ve hemencecik oğlunu yakalayan şövalyeyi  öldürmüştü.Ozieeboo babasına gülümseyerek baktı ve babası:
-Sen burada bekle diyerek onu annesinin yanına bıraktı.Babası diğer şövalyeleri de öldürürken babasının sırtına birden bir ok saplandı.Ozieeboo:
-BABA!
Ozi babasına ağlarken annesinin bağırması ile irkilmişti.Çocuğun annesi kaçırılmıştı.Ozi şövalyelerin peşinden koşsa da onları yakalayamamıştı.

Sarayda ise durum farklı değildi.Kraliçe ve kızları kaçırılmış.Kral ise savaşırken öldürülmüştü.Kısacası Bobsled Krallığı yıkılmıştı.

Ozi köy meydanında savaş sürerken babasının yanına gitmişti.Baba:
-Oğlum..Ben artık bu dünyadan göçüyorum.Büyüyüp genç bir delikanlı olunca hepimizin intikamını al.Düşmana sakın merhamet etme.Masum ve fakirlere yardım et.Sana güvenim sonsuz.
Ve baba birden soluk almayı kesmişti.Ozieeboo hıçkırarak ağlamaya başladığında bir şövalye onu yeniden yakalamış ve onu bir at arabasına götürmüşlerdi.

Ozi,bu olayın hayatını sonsuza kadar değiştireceğinden,bir krallığa hizmet eden önemli bir devlet adamı olacağından habersizdi.


Devam Edecek..

3 yorum:

  1. Beni de eklermisin? Eklersen diye veriyorum bilgilerimi; Ad: OkcuGuzeli
    Silahı yay ve oktur. İyi atışlar yapar. Bir beyaz pufflesi vardır. Adı truffle dir.

    YanıtlaSil