Superpenguen 3. Bölüm (Feudypt/Sphenis Ortak Yapımı)

Gönderen Adsız

Lorina dünkü buluşmada yazan yere bir paket götürüyordu. Paket o kadar ağırdı ki kızağın üstüne koyarak götürmek zorunda kalmıştı.
Yaz günü olmasına rağmen hava git gide soğuyordu. Lorina üşüdüğünü hissetti. Nihayet buluşma yeri olan igloo'ya vardığında, titriyor da denebilirdi. "Nerede kaldın, kadın!" Dünkü gizemli penguen kızgın bir şekilde söylemişti bunu. Lorina kızgın bir sesle "Ne önemi var, 5 dakika geç kaldıysam da geldim işte!" dedi. Gizemli penguen kaşlarını kaldırarak "Getirdin mi?" dedi.

"Evet. İşte burda. Onunla ne yapmayı düşünüyorsun?" dedi Lorina meraklı bir tavırla. "Orası seni ilgilendirmez. Pizza Parlor'a git ve işinin başına dön" dedi gizemli penguen.
"Öff!Tamam gidiyorum." dedi Lorina. "Bu akşam saat 20.00'da yine gel. Bir işimiz var." dedi gizemli penguen.
***
"Kazıkladı!" Sphenis arkadaşı Feudypt ile laboratuara dönerken sinirli sinirli homurdanıyordu. "KAZIKLADI BİZİ! BAŞKA YERDE BUNLARIN KİLOSU 300 Coins'i GEÇMEZ! 100 GRAMIN 150 Coins OLMASI NEYMİŞ!" Feudypt sakin bir tavırla "Paranın önemi yok. Bunlar çok acil. Biliyorsun, formül için. Kaslar formülü uyguladıktan sonra 1 gün boyunca sarkmamalı. Gary uyardı."
"İyi de hep cebimizden gidiyor bu para. Gary çok cimri." dedi Sphenis. "Bu konuda haklısın. Gary'le konuşuruz." dedi Feudypt. İgloo'ya gittiklerinde kapının önünde Lander'ı gördüler. Korkunç görünüyordu.
Sphenis alaycı bir sesle "Vaay, Lander. Ne oldu sana? Yoksa formülü mü devirdin seni küçük fare!" Sphenis son cümleyi söylerken korkunç görünüyordu. Lander daha da fazla titremeye başladı. Feudypt durumdan şüphelenerek "Senin neyin var Lander?" dedi. Lander yalnızca "İiii...iiiiiii....iiççerrrdeee!" diyebildi. Sonra igloonun kapısının önünde büzüldü. "Ne?Kim içeride? Lander doğru dürüst anlat ne oldu sana?" dedi Feudypt kızarak. Lander kendinde değildi. Sarsılmaya ve kasılmaya başladı. "Lander hiç iyi değil. Onu içeri götürüp bakmalıyım. Nöbet geçiriyor galiba. Yine formüllerle oynamış belli" dedi. Feudypt. "Hele bir iyileşsin bunun hesabını ona sorarım" dedi Sphenis kızgınlıkla. "Hadi içeri girelim. Soğuktan dondum. Hem Lander'ın durumuna da bakarız" dedi Feudypt.
Ve Sphenis açık olan kapıyı daha da aralayıp içeri girdi.

***

"İçeriye ne olmuş böyle!" Sphenis sinirle bağırdı. Karanlıkta belli belirsiz bir ses duyuldu. Feudypt ışığı açmak için çırpınıyordu, çünkü en korkunç şeylerin karanlıkla görüneceğini çok iyi biliyordu. Ama ne yazık ki igloonun elektriği kesilmişti. Pencereden içeri sokak lambalarının cılız ışığı giriyordu.
Koşma sesleri geldi. "Kesin Lander'dır. Seni numaracı velet!" dedi Feudypt ve kapıya doğru koştu. Bir penguenin uzaklaşmakta olduğunu gördü. "İgloo ya hırsız girmiş! Alçak herif kaçıyor!" dedi Feudypt. Sonra Lander'ı içeri aldı. Ayağı bir şeye takıldı ve düştü. O sırada Sphenis elektriği tamir edebildi. Feudypt ışık açılınca bastığı şeyin bir şırınga olduğunu fark etti.
"Lanet olsun, şu etrafın dağınıklığına bak!" Sphenis homurdanıp duruyordu. Bir süre sonra Feudypt bir çığlık attı. "SPHENİS! İKSİR YOK!" Sphenis telaşla "Bu da demek oluyor ki hırsız kendi üstünde denedi. Yani şırıngada hala formülün mavi rengi duruyor! Onu uyarmalıyız!"
Ve Sphenis bahçe kapısının açık olduğunu gördü. Penguen büyük ihtimalle ordan kaçmıştı.
Feudypt iç çekerek "Boşver." dedi. "Hadi Lander, yardım et de biraz ortalığı toplayalım." Lander hiç iyi değildi. Eli titriyordu. Sphenis haline acıdı. "Hadi Lander, biz hallederiz. Sen içeri git dostum."
***
"Hırsız bunu kendinde denerse ve ölürse bütün suç üzerimize kalacak. Başımız belada dostum" dedi Feudypt çöpleri boşaltırken. "İyi ama hırsız bu iksirin özel bir iksir olduğunu nerden biliyordu? Bu çok şüpheli görünüyor." dedi Sphenis. Yaklaşık 1 saat sonra ortalığı toplamayı bitirmişlerdi. Lander'ın durumuna bakmaya gittiler. Daha iyi görünüyordu. "Yarın paydos et Lander. Sonuçta nöbet geçirdin. Birşeyler hatırlıyorsan da söyle" dedi.
Lander ağlayarak başını salladı. Sphenis A3 nolu maddenin bittiğini fark etti. "Feudypt, ben mahzene iniyorum. A3 bitti." Feudypt "Tamam!" diye bağırdı. Sphenis aşağı iniyordu ki mahzenden tıkırtılar geldiğini duydu. "Galiba içeri yine fare girmiş." Merdivenleri inerken tıkırtılar şiddetlenmeye başladı ve sonra mahzenin kapısı kırıldı. Sphenis bir çığlık attı. "FEUDYPT! İMDAT!"

2 yorum: