Superpenguen 2. Bölüm (Feudypt/Sphenis Ortak Yapım)

Gönderen Adsız

Eski bir hikayedir.


1 Gün Sonra
"Bir daha beni arama dedim! Seni sevmiyorum!" Stelly kızgın bir şekilde telefonu kapattı. Eski sevgilisi Jim yine onu rahatsız ediyordu.
Arkadaşı Suzie geyik kostümü içinde yaklaştı. "Bir sorun mu var, Stelly?"
"Bildiğin gibi işte!" dedi Stelly kızgın bir tavırla. "Beni yine aradı! Üstelik bu sefer "Ben sana gününü gösteririm dedi!"

"Bence polisi aramalısın resmen belalın olmuş" dedi Suzie.
 "Bu yalnızca beni rahat bırakmasını beklemenin faydasız bir yolu...Neyse biz oyuna dönelim." dedi Stelly.

O sırada postacı bir teslimat getirdi. "Stelly'e bir teslimat vaar!" dedi.
Stelly mektubu aldı.Gönderenin ismi yazmıyordu. Belli ki hayranlarından biri göndermişti.
Stelly zarfı yırtıp mektubu okumaya başladı:

 "Sayın Stelly,
Bugün saat 19.00'da aşağıda adresini verdiğim igloo'da olun. Gelmeniz sizin sağlığınız için en iyisi olacaktır.
Adres: Pizza Parlor'u tam karşıdan gören igloo'nun arkası"
 Stelly şaşırdı. Acaba kim onu ne için çağırmıştı?

 Tiyatro başlamıştı fakat Stelly tiyatroya bir türlü kendini veremiyordu. Yönetmenden bir günlüğüne izin aldı ve igloosuna gitti.
***


Marco o gün Lorina'nın üzerinde bir tuhaflık olduğunu sezdi. Hiç bir penguenle kavga etmemiş,hiç bir penguen şikayette bulunmamıştı. Lorina'dan ne zaman bir sipariş götürmesini istese Lorina Marco bağırana kadar dalgınlığından uyanamıyordu.Lorina'ya hasta olup olmadığını soran Marco'yu terslemesi hariç hiç kimseye bağırmamıştı.
Birden postacı geldi. "Marco kim? Burada çalışıyormuş. Bir mektup var!" Lorina mektubu aldı. Tam çaktırmadan içine bakacaktı ki Marco mutfaktan çıktı. "Ver şunu bana!" Sonra zarfı yırttı. Mektup şu şekildeydi:
 "Sayın Marco,
Bugün saat 19.00'da aşağıda adresini verdiğim igloo'da olun. Gelmeniz sizin sağlığınız için en iyisi olacaktır.
Adres: Pizza Parlor'u tam karşıdan gören igloo'nun arkası"

 Marco bunu malzemeci adamın yolladığını düşündü. Çünkü sadece onun mektubunda gönderenin adresi yazmıyordu.Fakat mektupta bir tuhaflık vardı. Bu adam benimle dalga geçiyor diye düşündü. İçinde belirsiz bir endişe vardı.
Birden Marco'nun aklına bir şey geldi. Hayranları çok olurdu. Belki de yine bir sürpriz partidir! Saate baktı. Yaklaşık 5'ti. Önlüğünü astıktan sonra igloosuna gitti. Düzgün birşeyler giyip hayranlarını etkilemeliydi.
***
Stelly igloosuna gelince posta kutusunu kontrol etti. Başka bir bilinmeyenden gelen mektup daha vardı. "Lütfen önceki mektubumda yazan yere gelin. Bu bizler için çok önemli". Birden fazla kişi olmalılar diye düşündü Stelly. Bu mektuplarda gönderenin adının yazmaması onu kuşkulandırmıştı.Bu bir tuzak olabilir diye düşündü.Gitmemeliyim diye düşündü. 


Saat 18.45 olduğunda merakına yenik düşmüştü. O iglooya gitmeye karar verdi. İçeri girdi. Kapı açıktı. Biraz göz gezdirdi. İçerisi bir tür laboratuar olmalıydı. Raflarda şişeler, şişelerin içinde de parlak renkli sıvılar vardı. Stelly birden ürperdiğini hissetti ve kapıya yöneldi. Ama kapının önünde siyah bir penguen duruyordu. "Nereye gidiyorsunuz? Daha oyun başlamadı ki!" Ve birisi Stelly'e uyuşturucu enjekte etti.
***
Marco evinde biraz oyalandıktan sonra en şık takım elbisesini giyerek adresi verilen igloo ya gitti. Ortalıkta kimseyi göremedi.Fazla mı erken geldim acaba diye düşündü. İçeri girmeye karar verdi. Muhtemelen herkes ordaydı.İçeriye girdiğinde buranın boş bir laboratuvar olduğunu gördü.
"Kimse var mı?" diye seslendi. Cevap gelmiyordu. "Ah hadi ama! Şaka yapmayın. Geldim işte. Herkesin fotoğrafına imzamı ata..." devamını getiremedi. Çünkü başına sert bir cisimle vurulmuştu.
***
Sphenis ve Feudypt bir yandan malzeme deposuna doğru yürüyor bir yandan da yeni tezleri hakkında konuşuyorlardı.Depo igloolarından çok uzak değildi. Tam önemli bir formül ile ilgili konuşuyorlarken bir ses karanlığı delip geçti. Feudypt irkilerek "Bu ses de neydi böyle?" dedi. Sphenis umursamaz bir tavırla "Birisi çığlık attı sanırım. Amaan boşver. Halloween'de de yapmışlardı, hatırlıyor musun? Feudypt emin olmayan bir tavırla yürüdü. Ayrıca karanlıktan gelebilecek herhangi bir sese de kulak kabartmıştı. 

Devam edecek...
Sphenis&Feudypt



2 yorum: